Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri yönetmeliği ile tanımlanmış; en son yasal düzenlemelere göre 1 işçinin dahi çalıştığı sanayiden sayılan ve sayılmayan her türlü iş yerine; iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı sağlayan kuruluşlardır.
Tire Aslanhan Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri yönetmeliği ile tanımlanmış; en son yasal düzenlemelere göre tüm iş yerlerine; iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı sağlayan bir kuruluştur.
Her birisi konusunda tecrübeli işyeri hekimleri ve A,B,C sınıfı sertifikalı iş güvenliği uzmanları ile kanunların verdiği yetki ve sorumlulukları titizlikle yürütmekte ve çalışanların daha güvenli bir iş ortamında çalışmalarına katkıda bulunmaktayız.
Yeni bir çalışan işe girişte yapılması gereken sağlık muayenesi çalışanın o iş için sağlık açısından uygunluğunu tespit etmek için en etkili yöntemdir.
Sağlık Raporu ve Periyodik Muayene en geç yılda bir defa olmak üzere tekrarlanır. İşyeri hekiminin gerek görmesi halinde bu süreler kısaltılır.
Gıda sektörü çalışanları ile kreş ve yuvalarda görevli olanlarda portör testlerinin yapılması sıklıkla başvurulan bir tarama yöntemidir.
Mobil sağlık araçları, ilgili yönetmelikte belirtilmiş kriterlerde olup içerisinde test uygulayan cihazların bulunduğu sağlık tarama hizmetlerini vermektedir.
Çalışanların sağlık durumlarını taramak ve işletmelerin genel kontrollerini periyodik olarak yapmak için mobil sağlık hizmetleri çok kullanışlı olmaktadır.
İş güvenliği kapsamında işçilerin 6 ayda bir kontrolden geçmeleri esnasında Akciğer grafisi de istenmektedir.
Akciğer fonksiyon testleri olarak ta bilinen solunum fonksiyon testleri ,akciğerlerinizin ne kadar iyi çalışıp çalışmadığını ölçmek için kullanılır.
Kulak Burun Boğaz (KBB) doktorlarının baktığı işitme problemlerinin nedenleri ve ne denli ilerleyip ilermediği ise işitme testi vasıtası ile ortaya konur.
Hastadan alınan bir miktar kanın laboratuvarda analiz edilmesi işlemine kan tahlili denir.
Genel tanımı itibariyle ultrason, yüksek frekanslı ses dalgaları yardımıyla vücudun görüntülenmesi işlemidir.
EKG (Elektrokardiyogram), olması muhtemel kalp hastalıklarının tanısını koymak amacıyla elektrotlar yardımıyla grafiksel sonuçlar çıkaran bir cihazdır.
open_in_browserGörüntüle veya İndir
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince; en az bir çalışanın olduğu hallerde dahi Acil Durum Eylem Planı ve Risk analizi yaptırılmasını zorunludur.
Yönetmelik hükümleri kapsamında tüm işverenler çalışanlarına sertifikalı iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdirmek zorundadır.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile, 2013 yılından itibaren tüm işverenler işyerleri için isg risk değerlendirmesi (risk analizi) yaptırmakla yükümlüdür.
İşletmelerin Yangın Güvenliği Ekipleri oluşturarak, yangın eğitimi ve uygulamalı yangın tatbikatlarının senede en az 1 kez yapılmasını zorunlu kılmaktadır.
Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde “seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma; yüksekte çalışma olarak kabul edilir” .
Hemen Nace kodunuzu ve tehlike sınıfınızı öğrenerek teklif alın.